Business Controller

Last updated 5/15/2019 8:01 AM

Vi söker dig som vill ingå i vår Business Controller-grupp med syfte att utveckla gemensamma arbetsmetoder för att säkerställa det bästa arbetssättet gällande analys, rapportering och styrning av verksamheten. Rollen kommer att inkludera att supportera och utmana internt inom organisationen. Din utbildning ska innefatta universitetsutbildning i ekonomi tillsammans med några års erfarenhet från controlling.

Vi är en mindre grupp vilket innebär att vi söker en person som är flexibel och är villig att assistera andra på avdelningen när så behövs. Du bör ha förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. 

Arbetsuppgifter kommer att bestå av:
- Månadsanalyser med rapportering
- Lönsamhetsanalyser med uppföljning av kundavtal
- Delaktig i budget- och prognosarbete
- Verksamhetsutveckling och projekthantering
- Support och genomförande av strategiplaner
- Omvärlds- och konkurrensanalyser
- Uppföljning av KPI:er
- Utveckling av rapporteringsverktyg

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen
För att trivas i rollen tror vi att du har en ekonomisk utbildning på bachelor/kandidatnivå samt några års erfarenhet av analysarbete eller liknande. 

Svenska och engelska kan du både prata och skriva obehindrat. Eftersom vi har kollegor i Danmark är det bra om du förstår danska. 

Vi arbetar i Axapta, Cognos och Visma och har du kunskap i dessa systemen så underlättar det för dig, annars så kan du säkert lära dig dem snabbt eftersom du redan idag arbetar i likande system. Självklart är du en fena på Office 365! 

Som person trivs du när det händer mycket runt omkring dig, du trivs att jobba med andra för att kunna nå ett så bra resultat som möjligt. Din kompetens gör också att du kan arbeta självständigt och leverera en utmärkt produkt som bidrar till vår verksamhetsutveckling enligt utsatta tidsramar. 

Vår verksamhet är en del av vårt samhälle, vi knyter ihop sjöfart, järnväg och vägtrafik i en och samma lösning – vi kallar det en trimodal logistik. CMP kännetecknas av ett starkt driv och utveckling, i en dynamisk miljö med nära kontakt med kunder och verksamhet. 

På CMP är vi övertygade om att en mångfald av erfarenhet, synsätt och bakgrund leder till en bättre miljö för våra anställda samt för vår verksamhet och därigenom för våra kunder. 

Övrigt
Körkort, minst behörighet B. 

Mer information
Kollektivavtal mellan Sveriges Hamnar och Unionen gäller. Placering i Malmö. Tillträde snarast. Tjänsten gäller heltid. Sista ansökningsdag 21 april. 

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av Anders Weirum 0706-92 41 94 eller Magnus Nilsson 0722-31 24 68.

ansökhär


NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP