HR Manager

Last updated 3/27/2018 4:03 PM

 

Copenhagen Malmo Port

Hamnen är en plats där vägar möts. Copenhagen Malmö Port, CMP, är ett modernt hamnföretag med gamla anor, som sedan 2001 driver hamnarna i Malmö och Köpenhamn. Vi är stolta över vår bakgrund och ambitiösa inför framtiden.

CMP är en av de största hamn- och terminaloperatörerna i Norden samt en av de största kryssningsterminalerna i norra Europa. CMP är en av 83 europeiska Core Ports, som av EU anses vara särskilt betydelsefulla för utvecklingen av transportsystemen i Europa. Vår verksamhet anpassas ständigt för att kunna möta kraven från kunder och andra intressenter. Målsättningen är att hantera kundernas gods så effektivt som möjligt och vara bland de bästa i branschen.

Ett företag kan aldrig bli bättre än sina medarbetare. Vi satsar därför på dialog, information och samförstånd, med vetskapen att personalen är vår viktigaste resurs, och vi erbjuder en attraktiv arbetsmiljö med modern utrustning i fräscha lokaler. Vi har engagerade medarbetare med olika uppgifter och skilda bakgrunder, som samarbetar för att lösa alla uppgifter på bästa sätt och vi lägger stor vikt vid arbetsglädje och vi-känsla.

Är du intresserad av att bli en del av CMP?

Vi söker en

HR Manager

Som HR-Manager leder du det dagliga arbetet i CMPs svenska HR-team, som består av 4 engagerade direktrapporterande kollegor.

Du driver HR-strategier för de svenska HR-frågorna inom rekrytering, lönerevision och fackliga förhandlingar. Utöver det supporterar du även affärsområdescheferna i olika personalrelaterade ärenden.

I din roll som HR-manager har du också det överordnade ansvaret att säkerställa att de svenska affärsområdena, dess chefer och ca 150 anställda följer rådande lagstiftning, policies och överenskommelser.

Du bidrar med det strategiska arbetet för den svenska verksamheten som en del i det lokala chefsteamet,  (Driftledningsgrupp, Malmö).

Som HR-Manager rapporterar du till Chief HR Officer.

Profil

Vi söker en HR-person med gedigen erfarenhet av fackliga förhandlingar, arbetsrätt och svenska lagregler. Du är trygg i din förhandlingsroll och är handlingskraftig i arbetsrelaterade tvister.

Eftersom det är ett tätt samarbete med den danska sidan av organisationen, krävs god förståelse av det danska språket.

Det är en fördel om du har en akademisk bakgrund, men inget krav. Stor vikt läggs vid att du har ett praktiskt tillvägagångssätt och har minst 5 års erfarenhet från en liknande tjänst, med god kännedom om fackföreningsarbete för såväl kollektivanställda som tjänstemän, förhandlingar och avtal samt är van vid att arbeta proaktivt med att utarbeta och förbättra processer.  

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta HR Manager Peter Lundgren på tfn +46 40 680 41 83 eller Chief HR Officer Pia From Jeppesen på tfn +45 6198 5529.

Du är välkommen med din ansökan och ditt CV via e-post till peter.lundgren@cmport.com.
Vi arbetar med löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast onsdagen den 26 mars 2018.

 

Contact Information

NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP