Fler kryssningsfartyg besöker CMP under julen

Antalet kryssningar och besökare i Köpenhamn ökar i december 

Köpenhamn drar till sig allt fler kryssningsresenärer i december. Det är i synnerhet brittiska fartyg som kommer under julmånaden, med gäster som vill uppleva ett stämningsfullt och julpyntat Köpenhamn – inte minst Tivoli. 

”Det är en stor fördel att Tivoli håller öppet i december med den trevliga julmarknaden och andra nöjen. Utflykten till Tivoli är alltid den mest populära bland resenärerna”, säger Arnt Møller Pedersen, COO på Cruise & Ferries, CMP.

Köpenhamns ledande ställning bland Europas kryssningsdestinationer påverkar också julkryssningarnas utveckling. 

”Även om antalet kryssningsfartyg i december inte är så stort sett till hela säsongen, så sker det trots allt en tillväxt. I år får vi besök av sex fartyg. Förra året var det bara två. ”

De sex fartyg som anlöper Köpenhamn fram till den 27 december är Black Watch, Saga Sapphire, Aurora, Balmoral, Queen Elizabeth och Boudicca.NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP