Johan Ullenby – ny chef for PTO

Han er oprindelig søofficer, men skiftede retning for at satse på logistik- og havnevirksomhed. Har siden 1. december haft ansvaret for Port and Terminal Operations. Mød Johan Ullenby, som nu har indstillet sigtet på at udvikle CMP's logistikvirksomhed endnu mere.

På visitkortet står der COO Port & Terminal Operations. Det betyder, at Johan Ullenby siden december har været ansvarlig for områderne Containere, RoRo, Biler og Logistik hos CMP. Inden da arbejdede han i Helsingborgs havn med ansvar for havne- og terminaldriften. 

– Længere tilbage har jeg også været søofficer og operativ chef hos TT-Line i Trelleborg, som driver færgetrafik mellem Sverige og kontinentet, fortæller Johan Ullenby.

– Havne- og logistikvirksomhed er tiltrækkende, fordi området er så bredt. Jeg kommer til at arbejde med teknik- og personalespørgsmål, men også forretningsstrategier, infrastruktur og integrationsspørgsmål som her i Øresundsregionen, siger han.

Udvikle logistikhubben

Han er 42 år, har tre børn, bor i Skanör og kommer nu også til at styre flere af CMP's aktiviteter. 

– En tydelig forskel mellem CMP og mit tidligere arbejde er, at vi har omfattende bilaktiviteter i Malmø. At CMP er blevet en hub for biler viser, hvor vigtigt det er at have de rette virksomheder for at skabe en symbiose og udvikle både kundens og CMP's aktiviteter. 

– Jag tænker især på Toyotas etablering i Malmø for omkring 10 år siden, fortsætter han. Det har fået mange andre bilvirksomheder til at søge til CMP og givet mulighed for en vækst, som gavner både bilvirksomhederne og os.

Den fortsatte udvikling af CMP som logistikhub finder han stimulerende og et vigtigt område for fremtiden. Et andet spændende område er satsningerne på Nordhavnen i København og Norra Hamnen i Malmø.

– At vi har adgang til nye arealer og kan flytte om på aktiviteterne i København og Malmø er en stor fordel. Det skaber nye forudsætninger, videreudvikler by og havn og bliver et bevis på, at vi har et tæt samarbejde og kan stå sammen om en langsigtet vision.

Endnu bedre løsninger

I rollen som chef for PTO har han ansvaret for virksomheder, der groft sagt tegner sig for halvdelen af CMP's omsætning, og som samtidig har en helt forskellig orientering.

– Vi er en organisation med mange underafdelinger. Jeg vil bidrage til at udvikle samspillet i denne organisation, drive PTO fremad og sikre, at vi leverer endnu bedre løsninger over hele linjen, altså både til kunderne og internt, så vi styrker hele virksomheden.NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP