Nye vindmøller ved CMP’s tørbulkhavn

Tre nye vindmøller på Prøvestenen skal medvirke til Københavns strategi om at være CO2-neutral i 2025

Den 22. januar foretog Købehavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell den officielle indvielse af yderligere tre nye vindmøller, placeret på land, som har givet CMP’s tørbulkområde på Prøvestenen en helt ny profil. 

I forvejen er indsejlingen til København kendetegnet ved rækker af snurrende havvindmøller, der understreger byens grønne profil. De tre nye vindmøller er endnu et vigtigt led i Københavns kommunes strategi om at blive CO2-neutral i 2025 ved blandt andet at opstille flere vindmøller omkring byen. De er også et vigtigt signal om, at By og Havn, og dermed CMP, arbejder for en stadig mere miljørigtig udvikling.

”Det er en udvikling vi også arbejder for i CMP ved blandt andet at reducere brændstofforbruget og dermed CO2-udslippet fra vores maskiner og køretøjer, og vi er glade for, at Prøvestenen har fået et synligt og miljørigtigt symbol i form af de tre møller,” siger Gert Nørgaard, Strategy and Planning Manager, CMP. 

De tre vindmøller på Prøvestenen har en effekt på 2,3 MW hver, de er 115 meter høje, målt til øverste vingespids, og tårnene er 80 meter høje. Vindmøllerne er ejet af HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, og de kom i drift i løbet af december. CMP’s moderselskab By og Havn ejer arealet, hvor de nye vindmøller er placeret. 

HOFOR planlægger at opstille yderligere fire 148 meter høje vindmøller ved Kalvebod Brygge, syd for København.


NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP