De nye superbusser kommer via CMP

Den første superbus ud af i alt 15 er ankommet til Frihamnen i Malmø. Allerede til sommer vil de nye miljøvenlige busser køre rundt i Malmøs gader. 

- Hos CMP har vi alle de faciliteter og arealer, der skal til for at tage imod køretøjer inden for det segment, som vi kalder for "High and Heavy", konstaterer Johan Ullenby, COO for Port & Terminal Operations hos CMP.  

High and Heavy betyder netop dette: høje og tunge køretøjer. Det kan f.eks. være busser og lastbiler, gravemaskiner, bæltekøretøjer eller andre større køretøjer.

- Vi har virkelig høj kvalitet inden for bilhåndteringen, uanset om der er tale om personbiler eller større køretøjer, siger Johan Ullenby. Vores personale er meget forsigtige med køretøjerne, og det giver en høj kvalitet og en meget lav skadesfrekvens. Desuden har vi kajer, arealer og spor, som tilsammen skaber en udmærket løsning for vores køretøjskunder. 

De nye busser, som kaldes MalmöExpressen, er et godt eksempel inden for kategorien High and Heavy. Hver bus er 24 meter lang, er toleddet og drives med gas- og elhybridteknik. Allerede til sommer er det planen, at busserne skal indsættes på linje 5 og en del af linje 8, dvs. fra Stenkällan til Västra Hamnen via Amiralsgatan og Malmø Centralstation. Linjen er i dag Skånes største bybuslinje. For at afkorte stoppene ved stoppestederne kan indstigning ske ved alle døre, og den rejsende køber selv billet ombord. 

Ud over Malmø kommune står Skånetrafiken og busselskabet Nobina bag satsningen på superbusserne. 
Det bliver nødvendigt med visse ændringer i bymiljøet som følge af indførelsen af de nye busser. På Amiralsgatan anlægger man en busbane, og der vil blive lavet en del nye stoppesteder i tilslutning til den. Desuden vil krydsene blive signalprioriterede. 

Et blik på de lange, grønne busser, og man kastes ind i fremtiden. Johan Ullenby beskriver dem som tog- eller sporvognslignende.

- Det er naturligvis morsomt, at Malmø kommune bruger os hos CMP til at transportere busserne, bemærker han.

Hver år ankommer over 460.000 nye biler til havnen i Malmø, hvilket gør CMP til Skandinaviens største havn for biler. NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP