Tidligere minister ny direktør for Danske Havne

Den 1. august 2014 tiltræder den tidligere politiker og minister Gitte Lillelund Bech stillingen som ny Direktør for organisationen Danske Havne, hvor også CMP er medlem. Gitte Lillelund Bech kommer fra en stilling som PA Manager i Advice A/S, og har været medlem af Folketinget i 14 år, heraf to år som forsvarsminister og to år som transportpolitisk ordfører.

Peter Maskell, bestyrelsesformand i Danske Havne, udtaler:

”Det vigtigste for os har ikke været, om hun havde direkte erfaringer med havne. Det vigtigste har været, at vi mener, at hun er i stand til at løfte opgaverne. Der er dels profileringen af Danske havne i forhold til politikerne, men EU betyder også mere og mere. Der er et havnedirektiv undervejs i EU, og der er vi meget interesserede i, at vi ikke får den statsstøtte, som vi kender fra havnene i Middelhavslandene. Så det gælder for os om at have en stærk opstilling i forhold til EU.”

”Den anden store opgave i jobbet er havnenes kommercielle udvikling, hvor vi vil arbejde for, at mere gods bliver transporteret ad søvejen, og at havnene har en god balance mellem deres investeringer og indtjening.”

Danske Havne havde 90 ansøgere til stillingen som direktør, men valget faldt på Gitte Lillelund Bech, blandt andet på grund af hendes gode netværk i erhvervslivet og i den politiske verden.

NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP