CMP investerar för att lösa ett logistikproblem åt DSV

CMP tar emot 90 containrar med stålplåtar och lastar in dem i bilar åt DSV, som tar hand om resten av transporten till Malmö

Av sin kund Damsthal i Malmö fick transportkoncernen DSV A/S i uppdrag att transportera stålplåtar, men företaget saknade en partner som kunde ta emot de många leveranserna av plåtarna; den tidigare partnern kunde olyckligtvis inte hantera detta utan att plåtarna skadades.

”Vi har redan ett gott samarbete med DSV när det gäller att ta emot och förvara betongelement för tunnelbanebygget i Köpenhamn, så det var naturligt att de kontaktade oss också om plåtarna”, berättar Jesper Ejlerskov, som är Terminal Operations Manager på CMP.

Stålplåtarna anländer med båt till CMP:s containerterminal i Köpenhamn och lagras sedan i Frihamnen. CMP lossar plåtarna och lastar dem på lastbilar, som DSV kör över Öresundsbron till Malmö. Plåtarna kommer i omgångar med 1–11 containrar åt gången. Sammanlagt rör det sig om 90 containrar med en totalvikt på 2 000 ton.

”Vi har plats och kompetens för den här typen av uppdrag. För att inte skada godset var vi tvungna att investera i den rätta utrustningen – i det här fallet handlade det om en staplingstruck med speciella gafflar som används för att lasta på plåten på lastbilarna.”

DSV:s kund är Damstahl i Malmö, som är specialister på rostfria så kallade fittings till livsmedels- och stålindustrin.

NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP