Store leverancer af olieprodukter i CMP’s liquid bulk terminal

Olieprodukter rejser stadig over lange afstande for at nå forbrugerne. CMP tog imod to leverancer fra hver sit verdenshjørne 

Der var travlhed på Prøvestenen sidst i juli, da to olietankere anløb CMP’s liquid bulk terminal fra henholdsvis New York og Bahrain. Den 26. juli anløb Sea Treasure med 38.000 tons gasolie fra New York, og den 28. juli om aftenen anløb Alpine Confidence fra Sitrah i Bahrein, via Port Said, for at losse 65.000 tons jetfuel.  
”Alpine Confidence er en af de største olietankere vi ser her, med en dødvægt på 107.600 tons. Den havde assistance fra tre tugs for at komme ind til kajplads 843,” fortæller Ingrid Ivarsson, Ship Agent hos Maersk Broker, der er agent for begge skibe.   

Alpine Confidence er 243 meter langt og 42 meter bredt, og har en dybgang på 10,9 meter. Det er bygget i 2010, og er registreret i Singapore. 

Lige inden var kajpladsen på Prøvestenen optaget af Seatreasure, en endnu nyere olietanker på 50.000 tons dødvægt, med en last gasolie. Skibet er 143 meter langt og 32 meter bredt. Det blev søsat i 2013, og er registreret i Malta.

CMP har den største liquid bulk terminal i Øresundsregionen, med en omsætning på cirka 7 mio. tons i København og Malmø, og med faciliteter for at tage imod eller oplagre alle former for olieprodukter til nærmarkedet eller til transit, til for eksempel de baltiske lande. Terminalen leverer også jetfuel til Københavns Lufthavn.


NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP