Store turnaround-dag på Oceankaj

Det var ”alle mand på dæk” for CMP den 8. august, da den nye Oceankaj blev testet med tre turnaround anløb.

I en travl krydstogtsæson er der særlige dage, der kræver ekstra stor opmærksomhed. En sådan dag var fredag den 8. august, hvor seks krydstogtskibe anløb CMP i København samme dag, heraf tre på den nye Oceankaj, der blev indviet i maj i år. 

De tre skibe, der lagde til på Oceankaj – Royal Princess, Norwegian Star og Eurodam – kom alle på turnaround, og der var derfor travlhed i de tre nye passagerterminaler, der er bygget til at klare netop dage som denne. 

Cirka 8.000 passagerer gik fra borde for at afslutte deres rejse. De skulle direkte til Københavns Lufthavn, eller på sightseeing først, eller til et hotel i København før deres fly afgik. Mens skibene blev gjort klar til næste krydstogt, ankom 8.000 nye passagerer i løbet af dagen på Oceankaj for at tjekke ind og gå ombord på de tre skibe. 16.000 passagerer på turnaround betyder mindst 32.000 stykker bagage, der skal tjekkes og håndteres mellem skib og terminal.   

Sådan en dag stiller enormt store krav til alt personalet fra CMP, og til bus- og taxiselskaberne, incoming-bureauerne, guiderne og alle andre der er involveret. CMP fik nemlig ikke kun anløb på Oceankaj. Samme dag lagde Azamara Journey til på Orientkaj, og Legend of the Seas og Mein Schiff 2 på Langeliniekaj, så alle mand var på arbejde 

”Det er på dage som denne, at vi for alvor får afprøvet vores kapacitet. Oceankaj er bygget til det, og vi har indrettet terminalerne til at kunne tjekke de mange passagerer ind og ud. Men det er altid spændende om vi nu klarer det, når det er alvor. Jeg synes det gik godt, alt taget i betragtning, og det kan vi være stolte af,” siger Arnt Møller Pedersen, COO Cruise & Ferries i CMP.

”CMP har opnået et højt serviceniveau, når det gælder krydstogter, men vi har ikke nået det niveau alene. Vi har et godt og vellykket samarbejde i Cruise Copenhagen Network, hvor turisterhvervet, transportører, incoming-bureauer og Københavns Lufthavn alle medvirker til, at passagerernes oplevelse ved at begynde og afslutte deres krydstogt i København, eller at skifte fra skib til fly, skal være en problemfri oplevelse. Alle arbejder på en målrettet indsats for at tilbyde vores passagerer og besætninger det bedste fra deres besøg i København,” siger Arnt Møller Pedersen.


NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP