Mycket att göra på nya Oceankaj

Det var ”alle man på däck” som gällde i CMP den 8 augusti då nya Oceankaj fick besök av tre kryssningsfartyg. 

Under kryssningssäsongen är det vissa dagar som kräver en extra insats. En sådan dag inträffade den 8 augusti, då sex kryssningsfartyg ankom till CMP i Köpenhamn – tre av dem anlände den nya Oceankajen, som invigdes i maj i år. 

De tre fartygen som lade till vid Oceankaj – Royal Princess, Norwegian Star och Eurodam – hade dessutom alla så kallad turnaround, det vill säga byte av passagerare, så det var mycket praktiskt att ta hand om på de tre nya passagerarterminalerna som byggts just för dagar som dessa. 

Cirka 8 000 kryssningsresenärer avslutade sin resa i Köpenhamn. En del av dem skulle direkt till flygplatsen, medan andra stannade några timmar eller en natt i Köpenhamn. Under tiden som fartygen ställdes i ordning inför nästa kryssning anlände 8 000 nya passagerare till Oceankaj för att checka in. Ett sådant ”skiftbyte” med 16 000 resenärer inblandande innebär att minst 32 000 väskor ska transporteras mellan fartyg och terminal!

Dagar av det här slaget ställer enorma krav på terminalpersonal, buss- och taxibolag, ankomstföretag, guider och alla andra i Köpenhamn som arbetar med kryssningar. CMP fick inte besök av kryssningsfartyg bara på den nya Oceankaj; samma dag ankom Azamara Journey till Orientkaj samt Legend of the Seas och Mein Schiff 2 till Langeliniekaj. 

”Det är just sådana här dagar som vi kan testa vår kapacitet på allvar. Oceankaj är ju byggd för detta och terminalerna klarar därför att checka in och ut alla dessa gäster. Det är ändå alltid spännande att se hur vi lyckas. Jag är mycket nöjd med resultatet”, säger Arnt Møller Pedersen, som ansvarar för affärsområdet Cruise & Ferries inom CMP.

 ”CMP har idag en mycket hög servicenivå när det gäller kryssningar, men vi ska inte ensamma ta åt oss äran för det. Vi har ett utmärkt samarbete inom nätverket Cruise Copenhagen Network, där turistnäring, transportbolag, ankomstföretag och flygplatsen i Kastrup alla medverkar till att passagerarnas upplevelser när de påbörjar eller avslutar sin kryssning i Köpenhamn – eller byter från båt till flyg – blir positiva. Samtliga i nätverket arbetar målinriktat med att erbjuda både kryssningsresenärer och besättningar ett så trevligt besök som möjligt i den danska huvudstaden”, förklarar Arnt Møller Pedersen.


NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP