Kvalitetspris til Copenhagen Malmö Port – for tredje år i træk

CMP's bilaktiviteter modtager igen en pris for deres kvalitet. For tredje år i træk giver det japanske rederi NYK Line sin kvalitetspris til bilaktiviteterne i Malmö. Baggrunden er, at CMP har haft nul skader i sin håndtering i 2013/2014. Dette placerer havnen i toppen blandt de europæiske bilhavne.

Kvalitetsprisen blev uddelt ved det årlige seminar, som det japanske rederi NYK Line afholder. Efter anmodning fra NYK Line blev årets seminar afholdt i Malmö den 11. september. Godt 20 bilhavne fra Europa deltog i arrangementet, som altså mundede ud i, at CMP modtog prisen for tredje år i træk. 

– Fantastisk sjovt, at vi igen bliver belønnet for vores kvalitetsarbejde. Det bekræfter, at vi ligger i toppen i Europa, og at vores orientering i retning af løbende forbedringer giver resultat, siger Johan Röstin, CEO for CMP. En forklaring på dette er vores interne forbedringsværktøj, M/S Progress, som gør det lettere at opstille mål og gennemføre forbedringer på en effektiv måde.

M/S Progress har eksisteret siden 2011 og er CMP's fælles målstyrings-, udviklings- og kommunikationsværktøj. Det er orienteret imod tre områder – Kunder, Samarbejde/Processer og Ledelse/Medarbejdere. De enkelte afdelinger opstiller deres egne mål, som måles og følges op.

Færre skader giver mere gods

NYK Line har verdens største flåde af biltransportskibe. CMP har som den eneste havn modtaget rederiets kvalitetspris tre år i træk. Kravet er blandt andet, at havnen skal have nul skader i sin bilhåndtering og i øvrigt leve op til de skrappe kvalitetskrav.

– Prisen er en kvittering for, at vi er på rette vej og ved, hvad vi har med at gøre, altså at det skadeforebyggende arbejder fungerer, som det skal. Og eftersom få skader giver mere gods, kan kvalitetsarbejdet bidrage til, at endnu flere bilkunder vælger Malmö, konstaterer Björn Larsson, terminalchef med ansvar for CMP's bilhåndtering. 

– Årets pris skyldes ikke nogle specifikke nye foranstaltninger, men at vi er fortsat med at finpudse forskellige aspekter og processer, fortsætter han. Alle medarbejdere skal deltage i dette arbejde, og sådan er det virkelig her hos os. Vi har en særlig gruppe, der koordinerer idéer og forslag til forbedringer. Deres arbejde er en del af M/S Progress, hvor vi opstiller mål for, hvor mange forbedringsforslag der skal udarbejdes i løbet af et år.

– Også i branchen som helhed mærker vi, at CMP's kvalitetsarbejde gør indtryk, afslutter Johan Röstin. Ind imellem hører vi, at bilhavne i Europa opfordres til at prøve at holde samme høje kvalitet som i Malmö – så bliver man stolt!

Malmös historie som bilhavn startede i 2002, hvor Toyota valgte Malmö som hub og centrum for sin bildistribution til Rusland, Baltikum og Skandinavien. Siden da er flere bilmærker fulgt i deres spor.
I øjeblikket håndterer CMP personbiler fra: Mercedes, Peugeot, Suzuki, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Ford, Mazda, Honda, Chevrolet, Citroën, Iveco, Isuzu, Toyota og Lexus. Bilerne transporteres videre fra Malmö med skib, jernbane og lastbil til forskellige destinationer og havne i Norden, Baltikum og Rusland.


NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP