CMP får pris för terminalerna på Oceankaj

– Vi har ju med tiden blivit vana vid att få priser här på CMP, men det senaste priset, som delades ut helt nyligen, har inte något med service att göra utan med funktion och uttryck, säger Arnt Møller Pedersen, ansvarig för Copenhagen Malmö Ports kryssningsverksamhet.

Det är Kultur- og Fritidsudvalget som på Köpenhamns kommuns vägnar lyfter fram och belönar vackra byggnadsverk och stadsmiljöer. Det har de gjort seden 1902.

Kommunens motivation till priset är bland annat:

”Kryssningsterminalerna är enastående i förhållande till sin funktion. De har ett konkret och industriellt uttryck som balanseras med funktion på ett fint sätt. När man betraktar dem från sjösidan påminner byggnaderna om segel, klitter eller vågor och de avtecknar sig asymmetriskt mot de stora kryssningsbåtarna.”

Byggnadspremien är ett pris för­ arkitekten och byggherren men gagnar också kommunen, då målet är att stödja vackra byggnader och goda stadsmiljöer­och på så vis höja kvaliteten till glädje för stadens invånare.

Priset överlämnades av ordförande för bedömningskomittén, kultur- och fritidsborgmästare Carl Christian Ebbesen.

– Det är vackra ord som används för att beskriva vår nya anläggning, som också uppskattas mycket av våra kunder och passagerare, säger Arnt Møller Pedersen.

NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP