CMP utsedd till ”Cruise Port of the Year 2014” på Seatrade-konferensen i Barcelona

Satsningen på att attrahera och behålla kryssningsturismen har blivit en stor framgång, och de nya och förbättrade anordningarna för fartyg och passagerare på Oceankajen har visat sitt värde redan under den första säsongen.

Ännu en gång har det omfattande arbetet med att göra CMP till en framgångsrik kryssningsdestination belönats. På Seatrade Med-konferensen i Barcelona, som nyligen avslutades, delades utmärkelserna Seatrade Insider Cruise Awards ut, och representanter för kryssningsbranschen utsåg CPM till Cruise Port of the Year 2014 i konkurrens med bland annat Istanbul och Tallinn.

”Jag gläder mig verkligen åt den här utmärkelsen. Det är ytterligare ett bevis på att vår satsning på att dra till oss och behålla kryssningsresenärer varit lyckad och att vi arbetar i rätt riktning”, säger Arnt Møller Pedersen, COO för Cruise & Ferries på CMP.

”Det är ett fantastiskt erkännande av det stora arbete som såväl våra egna medarbetare som våra samarbetspartners i turistbranschen lägger ned på att utveckla hamnen och Köpenhamn som ledande kryssningsdestination i Nordeuropa och Baltikum. Jag är säker på att vår nya kryssningsterminal på Oceankajen medverkat till att vi fått priset. De förbättrade faciliteterna för både fartyg och gäster har visat sitt stora värde redan den första säsongen”, säger Arnt Møller Pedersen.

CMP har haft en intensiv period, och både Köpenhamn och Malmö har fått besök av många kryssningsresenärer. Sammanlagt räknar man med att det under säsongen blir besök av 780 000 passagerare och 230 000 besättningsmedlemmar under 324 ankomster.

Den 30 augusti satte CMP nytt passagerarrekord. Tre stora kryssningsfartyg – Royal Princess, Costa Luminosa och MSC Poesia – anlöpte Oceankajen med totalt över 8 700 passagerare som avslutade sin kryssning i Köpenhamn och lika många som i stället påbörjade resan i den danska huvudstaden.  

NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP