Mein Schiff 4 anlöper CMP på två testkryssningar före jungfruresan

Last updated 4/26/2015 8:04 PM
Tidig leverans från varvet Meyer Turku betyder att Mein Schiff 4 hinner med två testkryssningar – och båda turerna har Köpenhamn med på programmet

CMP blir den allra första hamnen för det splitternya kryssningsfartyget Mein Schiff 4. Fartyget gör en kort tur mellan Hamburg och Kiel och tar då vägen förbi den danska huvudstaden.

Fartyget har byggts på det finska varvet Meyer Turku i Finland, och eftersom finnarna var klara i så god tid har rederiet TUI planerat in hela två testkryssningar före jungfruresan som utgår från Kiel den 5 juni efter den traditionsenliga dopceremonin. Mein Schiff 4 är 295 meter lång och har en vikt på 97 000 bruttoton. Det får en besättning på 1 000 personer, och de 1 250 hytterna rymmer 2 500 passagerare.

”TUI Cruises arrangerar kryssningar för den tyska marknaden, och från för till akter erbjuder våra fyra fartyg allt som krävs för avkoppling och välmående. Vårt koncept är att fartyget ska fungera som en flytande semesteranläggning – vi vänder oss till par och familjer som sätter värde på frihet, generositet, kvalitet och individuell service”, säger Torben Knye, Communications Manager, TUI Cruises.

Även om Mein Schiff 4 är mycket likt systerfartyget Mein Schiff 3 har en del ändringar gjorts. Bland annat har några av de elva restaurangerna fått andra koncept. Dessutom har spa- och träningsanläggningen nu gjorts mer påkostad i skandinavisk stil. Bastun på 45 kvadratmeter hör till kryssningsbranschens största.
 
Den första testkryssningen Hamburg–Köpenhamn–Kiel äger rum mellan 22 och 25 maj. TUI har bjudit in passagerare från de senaste två säsongerna, och dessutom står bokningen öppen för alla som deltagit i minst två TUI-kryssningar. På turen till Köpenhamn passar rederiet på att samla in feedback på det nya fartyget från passagerarna.

Mellan den 26 och 31 maj är det dags för ännu en testkryssning för Mein Schiff 4, som då reser Kiel-Köpenhamn–Göteborg–Oslo–Hamburg. Den här gången kan alla boka in sig. Därefter startar kryssningssäsongen på riktigt för Mein Schiff 4 sedan dopet i Kiel klarats av den 5 juni.

NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP