København tilbyder gode muligheder
for udenlandske virksomheder

København er kommet langt som hovedstad når det gælder om at tiltrække udenlandske investeringer. Byen har et godt ry internationalt, og tiltrækker både veluddannede medarbejdere og store virksomheder. 

Den danske hovedstadsregion – Greater Copenhagen – er et godt sted at placere f.eks. et nordisk hovedkontor, en logistikhub eller en R&D-afdeling, mener Copenhagen Capacity, der har til opgave at tiltrække investeringer og arbejdspladser til regionen. København har en international lufthavn placeret tæt på centrum, og så har Danmark ikke mindst et fleksibelt arbejdsmarked med veluddannet arbejdskraft inden for mange felter, bl.a. inden for innovation, design og logistik. 

Amerikanske Forbes har udnævnt Danmark til ”Best Country to do Business”, og tal fra den schweiziske business school IMD og fra Financial Times placerer København i front på grund lave priser for kontorleje og lave omkostninger til arbejdskraft, der gør det nemt at ansætte og fyre medarbejdere. 

Smart city og grøn transport
I 2014 medvirkede Copenhagen Capacity til at skabe 789 job fordelt på 33 projekter. Når indirekte job tælles med, er der tale om i alt 1.310 job. Årets resultat skyldes blandt andet, at Copenhagen Capacity er begyndt på en ny salgsstrategi, som frem for bred branding benytter målrettet markedsføring af individuelle forretningsmuligheder over for udvalgte virksomheder og investorer.

Copenhagen Capacity har i 2014 især markedsført Københavns kompetencer inden for smart city og grøn transport. Her kan udenlandske virksomheder udvikle og teste nye løsninger i et unikt samarbejde med offentlige myndigheder, forskningsinstitutioner og virksomheder. Via målrettede tilbud er det lykkedes at tiltrække store spillere som Hitachi, Cisco, E.ON, Shandong Longlive og Car2Go. I 2015 vil Copenhagen Capacity fortsat fokusere på at markedsføre København som et førende laboratorium inden for sundhed, smart city og grøn transport.

Fra Cleantech til Healthtech
Copenhagen Capacity har afsluttet to store, succesfulde klyngeprojekter: Copenhagen Cleantech Cluster (CCC) og International Cleantech Network (ICN).

CCC og ICN har siden 2009 medvirket til at skabe 1096 ny job, tiltrukket 12 udenlandske cleantech-virksomheder, understøttet 126 iværksættervirksomheder og skabt 64 nye forskningssamarbejder og 38 nye virksomhedssamarbejder. Dermed har klyngeprojekterne ved deres afslutning i 2014 nået langt de fleste af deres mål.

ICN, der blev stiftet som en del af CCC, har desuden modtaget 700 deltagere ved to internationale smart city-konferencer i København og været vært for mere end 20 delegationsbesøg fra blandt andet Singapore, USA, Canada, Kina, Sydafrika, Tyrkiet, Tyskland, Frankrig og Holland. Både CCC og ICN er i dag selvfinansierede medlemsorganisationer. 

I november 2014 lancerede Region Hovedstaden og Københavns Kommune Copenhagen Healthtech Cluster (CHC), som i de næste fire år har sekretariat hos Copenhagen Capacity. CHC er blandt andet iværksat, fordi Copenhagen Capacity gennem SPI-projektet har identificeret en styrkeposition inden for sundheds- og velfærdsteknologiske løsninger, baseret på intelligente udbud, og skal nu arbejde på at tiltrække udenlandske virksomheder og øge eksporten af velfærds- og sundhedsteknologi.

Copenhagen Capacity er den officielle non-profit organisation for fremme af investeringer og udvikling af virksomheder og klynger. Missionen er at styrke regionens internationale konkurrenceevne, markedsføre dens styrker internationalt og forbedre rammer og betingelser for virksomheder, klynger og internationale medarbejdere.NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP