Ny pendul-jernbaneforbindelse mellem Malmö og Stockholm

Last updated 10/14/2015 10:26 PM

Nu er startskuddet gået til Green Cargos nye direkte pendulforbindelse mellem Malmø og Stockholm. Dermed knyttes CMP og Norra Hamnen sammen med en ny, attraktiv intermodal logistiktjeneste.

– Vi indledte samarbejdet med Green Cargo i Norra Hamnen i begyndelsen af 2014, og det gav os adgang til et stort netværk med mange destinationer, fortæller Ann-Charlotte Halldén Åkeson, Key Account Manager hos CMP. Nu forbedrer man servicen og dækningen endnu mere med en direkte pendulforbindelse med konkurrencedygtige transittider og smidig håndtering. Dermed får kunderne adgang til en logistisk helhedsløsning med havnen i Malmø som knudepunkt.

Green Cargo er Sveriges mest erfarne aktør inden for jernbanelogistik. Virksomheden tilbyder miljømærkede dør-til-dør-transporter i et netværk, der strækker sig ud over hele Sverige. Via partnere når Green Cargo også ud til tusindvis af steder på det europæiske kontinent.

Hyppige afgange – hurtige leverancer
Trafikken udgår fra CMP's kombiterminal i Norra Hamnen med daglige afgange mandag-torsdag og på søndage. Kunderne kan indlevere gods helt frem til kl. 19 om aftenen og få det leveret kl. 06.30 i Stockholm/Årsta næste dag. I dag håndterer Green Cargo for eksempel dele af den RoRo-trafik, der ankommer med Finnlines fra kontinentet. 

– Vi mener også, at der findes et stort potentiale for andre virksomheder, der har aktiviteter i nærheden af Norra Hamnen eller i andre dele af Malmø, siger Ann-Charlotte Halldén-Åkesson. Den nye pendulforbindelse er desuden et miljøvenligt alternativ til de mange lastbilstransporter mellem Malmø og Stockholm.

– I Norra Hamnen har CMP både arealer og øvrig kapacitet til at håndtere kombitrafik på en effektiv måde, slutter hun. På længere sigt mener vi også, at den direkte pendulforbindelse bliver et aktiv for de virksomheder, der nu er begyndt at etablere sig i den nærliggende Malmø Industrial Park.


NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP