CMP kan vokse med kunden

Last updated 10/14/2015 10:27 PM

CMP har arealerne og fleksibilitet over for kunder med særlige ønsker. I Norra Hamnen i Malmø er der f.eks. enorme arealer og muligheder for virksomheder, der ønsker at etablere sig, men også oplagringsplads for virksomheder. 

– Lantmännen omsætter for eksempel hundredtusinder af ton korn over kaj hvert år, siger Perry Emchen, Terminal Manager Bulk Malmø. I højsæsonen opbevarer de kornet midlertidigt på vores gamle RoRo-terminal. Der er tale om et areal på omkring 7.000 kvm. Det er så meget tryk på i høstperioden, at de ikke har plads til det hele i deres siloer. 

I Swede Harbour – også kaldet Bulken – hvor Perry Emchen og hans kolleger arbejder, er det ellers mest salt, råsukker, skrot og kalksten, man beskæftiger sig med. 

– Vi har et kæmpetelt på 10.000 kvm, men også en betonbygning på 4.000 kvm til opbevaring. 
I roesæsonen fra slutningen af september til slutningen af december er der mest råsukker i omløb. Fra Swede Harbour køres råsukkeret til Arlöv og Nordic Sugar, hvor man fremstiller sukkerprodukter året rundt. Vejsalt er også et stort produkt hos CMP. 

– Vi får salt ind sidst på sommeren, og det skal så efterhånden ud til vejene rundt om i landet. I øjeblikket har vi flere tusinde ton. Hvis det bliver en mild vinter, kan det blive liggende et stykke tid.
Skrot udgør størstedelen af den den bulk, man håndterer i Swede Harbour. Den største kunde er Stena, der omsætter flere hundrede tusinde ton skrot hver år. Spanien, Tyrkiet og USA er det lande, der tager imod mest skrot. 

– Vi har plads til endnu mere skrot, og vi har arealerne til at bygge lagre, hvis vi får en langsigtet aftale.


NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP