Svetruck udskiber trucks via CMP

Last updated 10/14/2015 10:26 PM

Når Svetruck transporterer trucks, går vejen via CMP. I september har man lastet trucks i Malmø til videretransport til slutdestinationer i Peru og Tyskland. Dermed viser CMP endnu en gang, hvor stærkt et tilbud man han inden for segmentet high and heavy.

Svetruck AB i Ljungby har leveret trucks til hele verden siden 1977. Det er gaffeltrucks og containertrucks, tømmertrucks til træ- og cellulose-/papirindustrien samt mange andre specialtrucks.  

– Svetruck AB fremstiller trucks, der vejer mellem 10 og 55 ton og ligeledes tømmermaskiner, hvor vi er førende i verden, fortæller Dan Johansson, Area Sales Manager hos Svetruck AB. Omkring 75 procent af produkterne går til eksport, og i dag er vi til stede i mere end 70 lande.

I september har man udskibet trucks fra CMP i Malmø til slutdestinationer i Tyskland og Peru. Til Peru leverede man en truck, der skifter dæk – såkaldt tyre handling – på de kæmpestore maskiner, der bruges i mineindustrien. Her monterer man et særligt aggregat forrest på trucken, så den kan løfte og håndtere dæk, der kan være flere meter store.

– Nærheden på Europa med gode, daglige forbindelser gør CMP til en velegnet udskibningshavn for Svetruck AB, siger Dan Johansson. I begyndelsen af oktober udskiber vi også to tømmermaskiner via Malmø. Modellen hedder Svetruck TMF 15/11, og slutdestinationen denne gang er Tyskland.

Konkurrenceevne inden for high and heavy
Svetrucks produkter tilhører segmentet high and heavy, som også omfatter busser, lastbilver, entreprenørmaskiner og andre tunge køretøjer.

– High and heavy er et vigtigt supplement til CMP's bilaktiviteter, især fordi det er en interessant returlast for de bilrederier, vi samarbejder med, siger Johan Ullenby, COO for Port & Terminal Operations hos CMP. 

– Vi har den nødvendige teknik, viden, arealer og infrastruktur til at kunne håndtere dette gods på en effektiv måde, fortsætter han. Derfor ønsker vi at vokse yderligere og vise, at CMP er et konkurrencedygtigt alternativ til de havne, der traditionelt har håndteret store volumener inden for high and heavy.


NOTICE: Copenhagen Malmö Port (CMP) disclaims any responsibility for the reliability of the displayed information on the homepage. Values of importance for navigation and ships safety shall always be compared with other information and observations. © 2012 CMP