Vi söker en IT Security Manager

 

Är du passionerat intresserad av teknikens möjligheter, gillar att ta ansvar och har gedigen erfarenhet av it-säkerhet? Iså fall har vi ett jobb som kanske passar dig!

Om tjänsten
CMP har idag en tämligen hög grad av IT-säkerhet, dock något diversifierad då den är uppbyggd av flera solitära och endast till viss del samverkande system och processer.

IT-avdelningen består av totalt fyra medarbetare som förvaltar och utvecklar IT-tjänster i partnerskap med externa leverantörer. På grund av avdelningens storlek sker det ett betydande överlapp mellan ansvarsområden. IT-stödet i CMP är helt uppbyggt på principen med beställare och utförare, där de operativa delarna nästan helt är outsourcade. Den interna förvaltningsmodellen bygger på ett delat ansvar mellan systemägare, systemförvaltare och driftansvarig.

Du kommer att vara tjänste- och systemägare för våra olika IT-säkerhetssystem och därmed stå i nära kontakt med våra olika leverantörer och partners, primärt av IT-säkerhet men även av andra leveranser för att där säkerställa att kraven på IT- och informationssäkerhet uppfylls. Du kommer också att vara den överbryggande funktionen mellan det tekniska teamet och övriga verksamheten i projekt och frågor kring IT-säkerhet.

Ditt ansvar kommer att vara att sammanställa, systematisera och komplettera CMP:s processer för informationssäkerhet. Ditt huvudsakliga och initiala fokus kommer att vara säkerställa den komplementära nivån på IT-säkerhet genom företagets affärs- och samhällskritiska huvud- och stödprocesser. Det är framförallt NIS, GDPR, SSL och andra lag- och myndighetskrav som kommer att vara styrande och normerande, men över tid kommer du att utveckla alla delar som ingår i ISO 27001.

Du kommer att ansvara för att granska och hantera kostnader för IT-säkerhet samt i samråd med IT-chefen besluta om budget för IT-säkerhet. Du ansvarar för att följa upp och utreda eventuella säkerhetsincidenter. Du kommer också att hantera kvalitetssäkringsprogram för IT och genomföra audits med externa IT-revisorer. Även att planera och genomföra utbildningsprogram och kompetenshöjningsprojekt inom IT-säkerhet samt övningar och tester landar inom ditt ansvar. Sist men inte minst kommer du att vara delaktig och stötta upp IT-organisationen generellt.

Tjänsten innebär arbete i både Malmö och Köpenhamn, till större delen online men där viss del sker på plats på respektive kontor. Du rapporterar till IT-chefen.

Kompetens- och erfarenhetskrav
För att lyckas i den tjänsten tror vi att du har följande med dig.

  • Grundutbildning på minst högskolenivå med relevant inriktning
  • Certifiering inom ITIL
  • Genomgången utbildning inom ISO 27001
  • Minst två års erfarenhet av implementering och löpande arbete med ISO 27001
  • Mycket god kunskap om myndighetskrav och lagrum exempelvis GDPR och NIS
  • Drivit längre/större projekt (1-2 år) inom utveckling och/eller drift/förvaltning av IT-system.
  • Minst 5 års erfarenhet inom IT-drift och förvaltning enligt ITIL
  • Minst två års erfarenhet av implementering och löpande arbete med ISO 27001
  • Erfarenhet av digital förändringsledning
  • Körkort B

Om dig
Du tror på teknikens möjligheter och brinner för att inspirera och visa resten av organisationen nyttan med digitala lösningar. Du arbetar strukturerat och självständigt och kan driva processer och projekt enligt tidplan och budget. Du trivs när det händer mycket runt omkring dig, samtidigt som struktur är en del av ditt DNA. Du har god förmåga att leda dig själv mot både kort- och långsiktiga mål.

Då arbetet innebär mycket kontakt med externa och interna intressenter kommer en god samarbetsförmåga att vara avgörande för din framgång. En pedagogisk och kommunikativ förmåga är till stor hjälp då såväl ansvar för utbildningsinsatser och information ligger i tjänsten. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska och du förstår även danska.

Kontakt och ansökan
Vi har löpande urval, skicka därför din ansökan snarast. Skicka in din ansökan genom att klicka här. Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Boksjö, IT Manager, daniel.boksjo@cmport.com, +46 706 92 42 62, eller Magnus Nilsson, HR Manager, magnus.nilsson@cmport.com, +46 722 31 24 68.  Facklig företrädare är Maria Petersson, ordförande Unionen, maria.petersson@cmport.com, +46 70 692 41 08.